română | magyar | english

Megvalósítottuk

képek
Az OrtoProfil székhely épülettervét, a Marosvásárhelyen elismert tervezőmérnök, Konrád Árpád készítette.

Ha az építményt a maga teljességében nézzük, jelentése nem hagyományos, viszont formailag meghatározza a cég tevékenységi körét: felülnézetből az emberi combcsontot, a femur-t formálja. Különleges alakú székhelyünk látható 3D-ben a Google Térképén is.

Ebben a fejezetben összeválogattuk a tervező néhány vázlatát, amelyek a végleges terv kialakulása folyamán készültek.

A rajzokon világosan végigkövethető a tervezési folyamat, amely során a kétszintes irodaházból végül négy emeletes épület lett.

Az épület születése

képek
Az építkezés 2007-ben kezdődőtt el, összesen 3600 m2 felületre terjed ki, a befektetés értéke összesen 3 millió euróra emelkedik. A központi épület egy négy emeletes irodaház, ehhez kapcsolódik egy különálló, két szintes, korszerű gépekkel felszerelt, gyógyászati segédeszközök gyártására kialkított műhely-komplexum, a raktárhelységek, valamint a más városokból érkező pácienseink számára ingyenesen igénybevehető vendégszobák. A központi épületben található még a Rehabilitációs központ és a konferenciaterem, amely bárki által bérelhető különböző rendezvények megszervezésére.

Az épület fűtés- és hűtésberendezését a geotermikus energia hasznosításával, hőszivattyúk segítségével oldottuk meg. Használatával az üvegházhatást okozó széndioxid kibocsátás és egyéb káros környezeti terhelés jelentősen csökkenthető. Így nincs széndioxid mérgezés vagy tűzveszély. Hisszük, hogy apró változásokkal, szemléletváltással vigyázhatunk környezetünkre.
© Copyright OrtoProfil 2012
un design manufactor