română | magyar | english

Concept

imagini
Sediul central OrtoProfil a fost proiectat de către arhitectul Konrád Árpád, specialist cunoscut şi recunoscut în Târgu-Mureş.

Arhitectural clădirea, pornind de la ideea profilului firmei, respectiv dispozitive medicale, a fost concepută în forma unui os femural, segment al scheletului uman. Forma interesantă a clădirii este vizibilă şi pe harta Google Earth.

În acest capitol am selectat câteva schiţe născute din mâna arhitectului de-a lungul procesului de concepere a complexului de clădiri.

Veţi putea urmări etapele procesului de plănuire, printre altele şi trecerea de la ideea unui turn central cu două etaje la forma finală cu patru etaje.

Nasterea cladirii

imagini
Construcţia a început în anul 2007, are o suprafaţă totală de 3.600 de metri pătraţi, iar valoarea investiţiei este de 3 milioane de euro. S-a realizat o clădire administrativă cu patru etaje, o clădire separată pentru producţie, cu două nivele, dotată cu utilaje de tehnologie de ultimă oră. Avem spaţii pentru depozitare şi camere de oaspeţi de care pot beneficia gratuit clienţii care ne vizitează din alte oraşe. Totodată, clădirea găzduieşte un centru de reabilitare precum şi o sală de conferinţe atât pentru evenimente interne, dar şi în vederea închirierii.

Sediul a fost proiectat şi realizat conform celor mai noi tehnologii şi cerinţe UE. Sistemul de încălzire şi climatizare funcţionează folosind sursele regenerabile de energii nefosile, adică cea geotermică. Astfel putem renunţa la folosirea de combustibili convenţionali, ceea ce reprezintă un obiectiv major în cadrul politicii UE.
© Copyright OrtoProfil 2015
un design manufactor